In verband met Real Nappy Week 2021 publiceer ik mijn nieuwe serie:

LUIERKONTJES –

1 ton afval minder

Wasbare luiers hebben nog steeds een ‘vies’ en ouderwets imago. Gelukkig weten veel jonge gezinnen beter. Wasbare luiers zijn hip, goedkoop en milieuvriendelijk.
Door wasbare luiers te gebruiken bespaar je voor één kindje al 1 ton afval. Ook bij de productie en gebruik van wasbare luiers wordt 1,5 tot 2,5 keer minder CO2 uitgestoten. Daarnaast bespaar je 6 bomen en 67 liter ruwe olie welke verwerkt worden tot plastic bij wegwerpluiers.

“Wat goed dat jij dat doet.”
“Lijk me zo vies en veel werk.”
“Hoe doe je dat met de poep dan?”
“Bah.”

Dit zijn enkele reacties die het gebruik van wasbare luiers oproept. Ik ben wasbare luiers gaan gebruiken omdat het beter is voor het milieu en het mij veel geld bespaard! Overigens doet de wasmachine het (vuile) werk. En daarnaast: Wat is er nou leuker dan een mooie printje op jouw luierkontje!?