WIE IS CAITLIN?

Een gepassioneerde portretfotograaf en moeder van 3 jonge kids. Ik houd van de natuur, wandelen, mijn mannen, cavia’s, scouting, de onbevangen blik en fantasie van kinderen, chocolade (wie niet?), pannenkoeken, musicals, wasbare luiers en ik bak graag een cake of taart. Waarna ik deze met net zoveel plezier opeet (en soms deel). Oh, en niet te vergeten: ik heb een hekel aan kou. Ik kan er erg van genieten als de houtkachel brandt.

Fotografie is voor mij een medium om dichterbij mensen te komen. Ik voel mij aangetrokken tot gezichten. Met uitstek bijzondere gezichten. In mijn fotoprojecten breng ik alledaagse dingen aan het licht welke ik belangrijk vind en meer positieve aandacht verdienen. Zo bundel ik mensen met dezelfde uiterlijke kenmerken en maak ik van iets ‘anders’ iets ‘gezamenlijks’ iets bijzonder moois! Zoals de serie ANDERS KIJKEN over albinisme en de serie ‘De 8ste schoonheid’ over flaporen.

Kleur is heel belangrijk voor mij, kleuren maken het portret. Op de Kunstacademie vertelde een docent mij dat wanneer je een foto achteraf zwart/wit maakt, je daar een hele goede rede voor moet hebben. En die rede heb ik niet, dus ik houd het bij kleur. Ik krijg ook vaak te horen: hoe doe jij dat met kleur? Dat trekt mij aan in jouw fotografie. Ik registreer niet, ik MAAK een portret. Kleuren, houdingen en licht, ik bedenk het grotendeels vooraf. Natuurlijk laat ik ruimte over voor interpretatie.