Uitpakken

Uitpakken is en blijft leuk!

KunstPortret dag 10 november

Gaaf toch zo een groot KunstPortret? Wil jij dit ook? Een echt KunstPortret van jouw kind(eren), van jezelf of samen met je vriend of je huisdier? Zaterdag 10 november organiseer ik een KunstPortret-dag. Die dag heb ik een leuke actie, wie het eerst boekt profiteert van de hoogste korting.

☘ Wat kan je verwachten?

» Een fotoshoot kost €249,- incl. BTW » Fotografie in mijn studio in Dreumel. » Maximaal 3 personen. Indien meer graag in overleg. » Selectie. » Bekijk de selectie foto’s in een beveiligde omgeving en kies jouw 3 favoriete foto's uit. » Samen bekijken we welke favoriete en formaat KunstPortret afdruk geschikt is binnen jouw interieur.* » Na de selectie ontvang je binnen 2 weken de bewerkte foto’s digitaal. » Nabestelling is mogelijk voor €25,- per foto.

* Afdruk KunstPortret is exclusief. Het KunstPortret wordt gedrukt op hoge kwaliteit fotopapier welke wordt gelamineerd en verlijmd op forex, incl. ophangprofiel. Verschillende formaten zijn mogelijk. Levertijd is gemiddeld 10 werkdagen.

Door deel te nemen geven jullie Caitlin Sas Fotografie toestemming om de foto’s te delen via sociale kanalen en website. Geen probleem als jullie dat niet willen, graag even aangeven. » Bij annulering minder dan 24 uur van tevoren wordt het gehele tarief in rekening gebracht. » Bij annulering binnen een week voor de fotoshoot wordt 40% in rekening gebracht. » Bij het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Boek hier je fotoshoot

Broedplaats in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Fotografe Caitlin Sas en kunstenares Francien Krieg hebben de handen ineen geslagen. Samen hopen ze op korte termijn een 'Broedplaats' te realiseren in het Land van Maas en Waal. Een locatie waar creatievelingen samenkomen om te creëren, elkaar te inspireren en samen te werken. Een plek waar ze 'op hun ei te kunnen broeden'. Wat er nog ontbreekt? Een groep enthousiaste kunstenaars die het tweetal kan aanvullen.

'Veel kunstenaars in Maas en Waal werken, vooral door gebrek aan financiële middelen, vanuit huis. Dat is zonde', meent Caitlin. 'Door deze kunstenaars samen te brengen kan er veel meer bereikt worden. Niet enkel voor de kunstenaar zelf, maar ook voor de regio. De broedplaats biedt namelijk niet alleen ruimte om werk te creëren, maar ook om workshops, lezingen, masterclasses en cursussen te geven.'

Verwantschap Caitlin en Francien vonden elkaar vanuit een zekere verwantschap in het werk dat ze maken. Waar Francien het menselijk lichaam schildert in al haar puurheid, maakt Caitlin esthetische portretten waarin de natuurlijke schoonheid de hoofdrol speelt. Hun fascinatie gaat uit naar de schoonheid van de 'imperfectie'. Ideeën Voor de op te zetten Broedplaats hebben de twee al diverse ideeën: 'Onze voorkeur gaat uit naar een pand met verschillende ruimtes, waarin elk een andere functie heeft. Denk aan werkplekken, een gedeelte waar cursussen kunnen worden gegeven, een 'schone' ruimte die als fotostudio gebruikt kan worden en een ontmoetingsplaats.

Locaties Om het plan te realiseren hebben we inmiddels diverse locaties op het oog', aldus Francien. Meer informatie Kunstenaars en creatievelingen die geïnteresseerd zijn in de Broedplaats, of meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met Caitlin en Francien via info@caitlinsas.com en francienkrieg@gmail.com.

Campagneshoot WIJ STAAN OP!

Op 28 augustus stond een fotoshoot gepland met de leden van de stichting WIJ STAAN OP! Met deze fotoshoot gaan we aandacht vragen voor het manifest. De shoot vond plaats in de stadsschouwburg van Almere, een prachtig en vooral licht gebouw!

Wij staan op! is een beweging van jongvolwassenen met een levenslange en levensbrede lichamelijke en/of zintuiglijke handicap. Wij zijn ervaringsdeskundig in het leven met een handicap. Wij kennen ons lichaam als geen ander en wij ervaren de obstakels die er nu zijn. Maar meer dan dat, ervaren wij beperkingen vanuit de samenleving die ons hinderen te zijn wie we willen zijn.

Het doel van Wij staan op! is een verandering in het denken, doen en laten in de Nederlandse maatschappij teweeg te brengen. Uiteindelijk beperkt de samenleving zichzelf niet meer. Iedereen is gelijk in het anders zijn en voert naar behoefte regie over zijn leven en is verantwoordelijk voor zijn doen en laten. Iedereen draagt daarin evenveel verantwoordelijkheid. Met ons manifest staan wij voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid.

www.wijstaanop.nl

De 8ste Schoonheid in het muZIEum!

Afgelopen woensdag 8 juli fotografeerde ik weer #De8steSchoonheid. Dit keer op een wel hele bijzondere locatie het Theatercafé van de Stads Schouwburg en het muZIEum in Nijmegen. Het was een grijze en regenachtige dag, gelukkig was er een ENORME raampartij dus toch voldoende daglicht om te fotograferen. Daarnaast werk ik met een prachtig Canon objectief (EF 85 mm f/1.2 II USM) waardoor ik ook met minder daglicht goed kan werken. 4 prachtige mensen heb ik mogen fotograferen met behulp van assistente Daisy.

De serie is nog lang niet compleet, dus meer volgt altijd nog!

13 juni: 1e Wereld Albinismedag!


Meedoen gaat het makkelijkst als je welkom bent!

Caitlin Sas fotografie, Koninklijke Visio en de Oogvereniging ondersteunen eerste Wereld Albinismedag.

Huizen - 10 juni 2015 – Niet zelden is slechter zien een strijd. Een strijd voor acceptatie. Met jezelf en met de omgeving die niet echt weet wat je doormaakt. Hoe is dat dan als je uiterlijk ook nog eens anders is dan de rest door gebrek aan pigment in huid, haar en ogen? En als je wit bent in zwart Afrika? De Verenigde Naties hebben zaterdag 13 juni 2015 uitgeroepen tot de eerste “World Albinism Awareness Day”. Een dag om stil te staan bij het leven met albinisme. De schaduwkant, maar vooral de “Schoonheid die in imperfectie zit”. Zoals Caitlin Sas laat zien met haar foto’s van albino’s. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, en de Oogvereniging, patiënten- en belangenorganisatie voor iedereen die iets aan zijn ogen heeft, ondersteunen dit initiatief.

Op de website van Visio is een film te vinden van twee collega’s die in het hart van Afrika hun kennis over albinisme delen met lokale leerkrachten. Op een mooie, kleinschalige en positieve wijze beïnvloeden zij de beleving over kinderen met albinisme. Bekijk hier het filmpje: http://bit.ly/scholing-albinisme-leerkrachten-afrika.

Iemand vroeg: “Ben jij een engel?” In de hedendaagse wereld lijkt het streven naar uiterlijke perfectie één van de belangrijkste dingen. Miljoenen mensen maken iedere dag ‘selfies’ in de hoop dat mensen hun waardering erover uitspreken in de vorm van ‘likes’, ‘hartjes’ of ‘reacties’. Fotografe Caitlin stelt: “Schoonheid zit vaak in imperfectie”! Zij vraagt aandacht voor albinisme, een bijna onaardse schoonheid. In haar fotoboek “ANDERS KIJKEN” staan veel foto’s, maar ook ervaringen zoals die van een meisje aan wie iemand vroeg: “Ben jij een engel?” Nu te bestellen met een speciale #AlbinismeDag korting voor € 22,50 (incl. verzending) via www.caitlinsas.com.

Wat is albinisme? Albinisme komt voor bij één op de vijftienduizend mensen. Het is een aangeboren, erfelijke aandoening. Bij albinisme is er onvoldoende aanmaak van pigment in de ogen, huid en haar. Dit pigment bepaalt de kleur van deze lichaamsdelen. Mensen met albinisme hebben vaak een opmerkelijk lichte huid en haarkleur. De ogen zijn extreem gevoelig voor licht en het zicht is beperkt. De irissen van mensen met albinisme zijn vaak lichtgrijs of blauw. Voor albinisme bestaan geen behandelmethoden. Spray tan, slecht zien, een zonnebril, zwaaien naar onbekenden; het is vaak onderdeel van de alledaagse praktijk voor veel van hen.

PR vrijdag

Een mooie online publicatie bij HP/de tijd waaruit vele reactie volgen was nog niet genoeg. De LINDA vind flaporen ook een schoonheid en publiceren hier ook een mooi stuk over. Op het stuk bij de LINDA komen enorm veel reacties, positief maar natuurlijk ook van mensen die er wel anders over denken. Ik ben erg blij met deze aandacht en het geeft mij weer een boost om deze serie tot een groot succes te maken.

http://www.lindanieuws.nl/lifestyle/fotografe-laat-de-schoonheid-van-flaporen-zien/

http://www.hpdetijd.nl/2015-03-20/caitlin-sas-de-schoonheid-van-de-mens-zit-in-de-imperfectie-ervan/

ANDERS KIJKEN in Wijchen

Nu te zien in het centrum van Wijchen​ tegenover de prachtige R.K. kerk H. Antonius Abt. Tevens kun je ANDERS KIJKEN bij de buren OYOY hair and skin​!

(Elckerlycweg, 6602 Wijchen)

Preview 'De 8ste schoonheid'

Na zoveel leuke reacties en aanmeldingen ben ik nu druk met het fotograferen. Hierbij een kleine preview. Deze mooie dame fotografeerde ik o.a. vorige week in Amsterdam.

Universele schoonheid

Bestaat universele schoonheid eigenlijk wel? Fotografe Mihaela Noroc reist de wereld rond op zoek naar het mooiste meisje van de wereld.

“Schoonheid betekent voor mij: eerbied hebben voor jezelf en voor je cultuur. Niet dragen wat andere mensen dragen of wat in de mode is, maar je uiterlijk dicht bij jezelf houden. (–) Misschien dat, door de globalisering, vrouwen er over vijftig jaar allemaal hetzelfde uitzien. Mijn doel is om de komende jaren zo veel mogelijk verschillende culturen vast te leggen, zoveel mogelijk authentieke vrouwen voor mijn camera te krijgen, met als doel om de verschillende culturen en tradities voor het nageslacht vast te leggen.”

© Mihaela Noroc

Mensen met flaporen gezocht!

Op zondag 15-02-2015 22:30 besteedde Hart van Nederland uitgebreid aandacht aan mijn oproep tot mensen met deze prachtige oren.

Imperfectie maakt mensen uniek, vindt fotograaf Caitlin Sas. Voor haar nieuwe fotoboek zoekt ze daarom mensen die flaporen hebben. Vaak worden kinderen gepest met zulke oren. Caitlin vindt dat het klassieke schoonheidsbeeld zoals kuiltjes in je wangen en lange wimpers, moet worden aangepast. Want ook flaporen zijn een schoonheid. De keuze voor dit project is voor Caitlin heel persoonlijk. Als klein meisje werd zij namelijk aan haar flaporen geopereerd.

Wil jij je opgeven? Mail dan een foto en je leeftijd naar info@caitlinsas.com

Fotostudio de Jong

Vanuit het Machinegebouw in Amsterdam presenteert Wilfried de Jong vanaf 29 januari acht weken lang op donderdagavond een wekelijks liveprogramma over fotografie. In Fotostudio De Jong vormt actualiteit de opmaat voor studiogesprekken met verschillende gasten. Welke foto’s bepalen het beeld van de week?

Het publiek mag elke week een foto meenemen met een bijzonder verhaal. De Jong maakt een selectie en bespreekt de meest aansprekende foto's. Met de onderstaande foto ben ik uitgenodigd om naar de uitzending van 5 februari te komen. Nu hopen dat Wilfried mijn foto uitkiest!

Fotostudio de Jong
5 februari
live op NPO 2
Tijdstip: 20.25 uur
Machine gebouw – Westergasterrein Amsterdam
Portret

KLAAR VOOR EEN NIEUW JAAR!

IEDEREEN NOG DE BESTE WENSEN VOOR 2015!

2014 was een mooi jaar: ik studeerde af, maakte mijn eerste fotoboek met als gevolg verschillende leuke publicaties en exposities! Ook werd mijn fotoboek benoemd tot een van de mooiste van 2014.

a.s. maandag begint mijn eerste werkdag van 2015, ik ben er klaar voor dus kom maar op :)

Publicatie Doe mee!

Leuke publicatie van ANDERS KIJKEN in het Magazine Doe mee!

Doe mee! is een tijdschrift van MEE. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE maakt meedoen mogelijk!

Kunstprijs Maas & Waal expositie

Van 14 december t/m 9 januari exposeer ik met ANDERS KIJKEN bij de kunstprijs. Er kan gestemd worden voor de publieksprijs, vind jij dat ik moet winnen? Bezoek dan de expositie en breng je stem uit!


Cultureel centrum d’n Bogerd
Van Heemstraweg 53
6651KH Druten